Transport

Pakjes versturen is in. Maar niemand gaat graag aanschuiven in het postkantoor. Deze platformen hopen daar mooi op in te spelen en bieden particulieren binnenkort de mogelijkheid om bij te verdienen als chauffeur:

Parcify is sinds eind 2017 volledig in handen van Bpost en tot nu toe de enige actieve speler in Vlaanderen. Ze leveren een handige app waarmee je pakjes gemakkelijk kan traceren. Een eerste nadeel is dat de dienst nog niet overal beschikbaar is. Momenteel kan je versturen vanuit de ganse provincie Antwerpen, groot Gent en groot Brussel. Ook de prijs is niet van de poes, zo kost het sturen van het kleinste pakje van Antwerpen naar Brussel 20€ terwijl je dit via de reguliere post voor minder dan 6 € kan doen.

Vengo is een gelijkaardig alternatief met een erkenning en concrete plannen om ook via de deeleconomie te werken. Op dit moment werken ze echter enkel met professionele chauffeurs.

Op de all-round platformen vind je ook chauffeurs, zonder tracking app maar wel beschikbaar over het hele grondgebied en mogelijk aan een betere prijs.

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s